Svårt att svälja tabletter?

Nyhet för alla som har svårt att svälja tabletter

På svenska apotek finns sedan 7 februari 2011 ett välsmakande och lättsvalt tablettöverdrag  MedCoat®  för alla som har svårt att svälja tabletter och kapslar.

Överdraget påverkar inte den medicin som skall intas, det är sockerfritt och maskerar tablettens ursprungliga smak, en världsunik svensk uppfinning med mer än tio års forskningsarbete på nacken.

Överdraget, som är lätt att själv förse medicinen med, bildar en tunn film runt tabletten som är hal och salivstimulerande och därmed gör tabletten lättare att svälja. MedCoat passar de flesta tabletter och kapslar och kan användas av vuxna och barn från den ålder de rekommenderas intag av medicin i tablettform.

MedCoat säljs i förpackningar som innehåller en karta med tio applikatorer som kostar 49 kronor. Varje applikator (10st/förpackning) kan användas till två små eller en stor tablett. MedCoat säljs även i Finland och Danmark.

2003 blev produkten patenterad i USA och 2004 i EU. Varumärket MedCoat® godkändes i Sverige 2003 och senare också i EU. 2009 beviljade Svenska Livsmedelsverket produktionen av MedCoat®.

För mer information kontakta:
Eva Fernvall, varumärkesdirektör Apoteket AB, 010-447 50 74, 070-590 2893 eller Stefan Falck, farmaceut och produktansvarig för MedCoat, Astimex Pharma,
070-247 15 35, e-post: stefan@astimex.se.

Mer info i pressreleasen

 

This entry was posted in Allmänt, Tips och råd. Bookmark the permalink.